HTML

Mond csak magyar, hol lakik az önbizalom mostanában?

 

Előre szeretném leszögezni, hogy nem tudok és nem is akarok felülemelkedni az indulataimon. Ezt az országot, és ezt a népet már nagyon sokszor kirabolták kívülről, belülről. Mégis, az elmúlt évszázadok során mindig akadtak olyan emberek, akik vagy maguk fordultak a zsarnok ellen névtelenül, egyedül, bátran, vagy karizmatikus személyiségüknek köszönhetően össze tudták fogni azokat a társadalmi rétegeket, akik megfelelő erővel fellépve elűzték a hatalomból a vérszívókat. Ha nem is sikerült mindig elsőre, de burkot repesztettek.

Szeretném megkérdezni mai honfitársaimtól, hogy most, amikor már a népesség harmadának kenyere, kemencéje, esetleg fedele sincs, amikor elrettentő számú munkaképes korú aktív magyar eltűnt nyugatra, amikor az itthon maradóknak sem jelenje, sem holnapja nincs, amikor a tenni akarás, a kreativitás, az ötlet, már a születés pillanatában halálra van ítélve, amikor ismét torzlelkű barnainges falkák masíroznak Magyarország földjén, vajon hol vannak a névtelenek ,akik ki merik hívni a sorsukat maguk ellen, és értetek!?

Hol van Dózsa György unokája? Hol lakik? Ha valaki tudja, üzenje meg, mert beszédem van vele!

Tudjátok, régebben sokkal nehezebb volt! Örökre eltüntető tömlöcök, kínzókamrák, körömletépés, nyilvános kibelezés, máglyahalál, mind-mind a hatalom rendelkezésére álltak. Azt gondolom, manapság ilyen veszély nem fenyeget. Nézzétek mi történt 1989-90-ben. Az Állambiztonság papírokat égetett! Nem embereket, papírokat! Ezzel mentette a sajátjai bőrét népe haragja elől. Akkor hát mondjátok meg, mitől féltek? Mit veszíthettek? A nem létező munkahelyeiteket? A jövőtlen, egyen-iskolákban ideologizált gyermekeiteket, a devizahiteles hamiskártyán elvesztett életeteket? Ez mind, mind elveszíthető, mert nincsen rájuk szükségetek. Arra van szükségetek nektek és gyermekeiteknek, hogy gyökereitek legyenek, meg szárnyaitok. Ez a haza fogalma. Ahol gyökered van, és ahol szárnyalhatsz, a magad és a közösséged megelégedettségére. De kitépték a gyökereidet és elveszejtették a szárnyaidat. Ne gyűlöljétek egymást! Gyűlöljétek azokat, akik ezt művelték veletek és a hazátokkal. És azokat határtalan gyűlölettel gyűlöljétek, mert ők nem szeretnek benneteket. Sohasem szerettek. Hamis téveszme, hogy őket a saját demokratikus eszközeikkel kell legyőznötök, mert nincsenek ilyen eszközök. Mert a demokrácia, nem játékszer egy homokozó-háborúban!

 

 A demokráciáért, vállalkozás szabadságáért, az egyenlőségért, a munkásember becsületéért, elért jogaiért a művészet színes kavalkádjáért ezen a földön nagyon-nagyon sok embert megvertek, tönkretettek, kivégeztek, börtönbe zártak és teszik ezt a világ számos pontján ma is. Ezt teszik veletek is!

Egy varázsló köpönyegébe bújva, nap, mint nap nyírbálnak a szabadságodon, a lehetőségeiden. Hamis próféták szavaira békemenetelnek a háború kutyái, és szembe velük a szétszéledt és hatalmukat vesztett kóbormacska hadak. Egyedül az Éhség Menetel rendületlenül, hitelesen. Még akkor is, ha néhány kóbor macska mögéjük lopózik és próbál a leesett halcsontból pár falatot elropogtatni.

Az ember nem annyit ér, amennyije van! Nehogy elhiggyétek! Az egy EMBER mértékegysége az egy EMBER. Ez a hiteles etalon! És Te érsz annyit, mint bármelyik másik ember. Csak elhitették veled, hogy nem vagy képes irányítani a sorsodat, az életedet. Terelgetnek, mint a birkákat, hol jobbra, hol balra, de egy végtelenül egyszerű célból, hogy elvegyék tőled azt, amit tudsz-, értéket teremteni. Ellopják. Mert ők nem tudnak olyat. Nem tudják, hogyan kell értéket teremteni, mert életükben nem tettek mást, csak más emberek értékteremtő képességét ellopni. Nem megvásárolni, hanem ellopni. Mert a vásár kettőn áll. De ők veled nem alkudoznak, csak megmondják, szerintük neked mennyit ér ez a képességed és elveszik ezen az áron, vagy pusztulni hagynak.

Nem kellenek nektek ezek az általatok nem ismert, önimádó, hiteltelen, hazug gazemberek! Már bizonyították, hogy mihez értenek. A nép, a nemzet ti vagytok és nem azok, akiket oda meghívnak. Keressétek inkább magatok közül a kiválóakat! Akikben megbíztok, akiket bármikor szívesen meghallgattok, mert arról beszélnek, ami az ő és a ti valóságotok. Magyarország igazi valósága. Beszéljetek velük! Adjatok hitet nekik, hogy mellettük álltok és kérjétek meg őket, hogy képességeikkel segítsenek titeket. Ez az egyetlen hiteles út. Keressétek Dózsa György unokáit!

2013. február 5.            

 

                                                           A Látóember

                              

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://latomasokkonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr155064123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása